Curriculum vitae

Erik Koster AA

Werkervaring

Partner bij Exilo
2020 – Heden
Medeverantwoordelijk voor de aansturing van Exilo. Daarnaast als professional beschikbaar voor interim- en adviesopdrachten.

Zelfstandig interim professional Erik Koster Audit en Advies
2018 – 2019

In 2018 ben ik als zelfstandige gestart. In deze hoedanigheid heb ik diverse opdrachten uitgevoerd. Waaronder; het reviewen van een balansdossier voor de accountant bij een gemeente; het coachen van een team van interne controle medewerkers; het schrijven van een handboek financiën bij een gemeente; als internal audit bij een grootbank het maatschappelijk jaarverslag gecontroleerd; als manager bij een grootbank de afdeling Quality Control aangestuurd.

Manager bij PwC
2013 – 2017

Als manager was ik operationeel verantwoordelijk voor de gehele dienstverlening aan mijn cliënten. Naast het uitvoeren van de wettelijke externe accountantsfunctie, verleen ik adviesdiensten.
In de laatste drie jaar ben ik werkzaam geweest als opdrachtmanager bij een aantal 100.000+ gemeenten. Daarnaast was ik betrokken bij diverse offertetrajecten. Mijn klantenpakket bestond voor 80% uit lokale overheden en voor de overige 20% uit financiële instellingen, waarbij ik ook ISAE3402 controles uitvoerde.

Senior Associate bij PwC
2008 – 2013

Ik ben bij PwC gestart als Associate en doorgegroeid naar Senior Associate. Verantwoordelijkheden waren: het uitvoeren van planningsfases, het coachen en begeleiden van medewerkers en het schrijven van rapportages aan klanten. Deze werkzaamheden verrichtte ik voor circa 70% van mijn tijd bij diverse non-profit organisaties (met focus op gemeenten) vanuit kantoor Groningen en voor circa 30% van mijn tijd bij profit klanten.

Erik Koster_klein

Opleidingen

  • NBA, Praktijkopleiding tot Accountant en Administratieconsulent (AA)
  • Hanze Hogeschool, Post-HBO Accountant-Administratieconsulent
  • Nyenrode Business Universiteit, Master of Science in Accountancy & Controlling (deelcertificaten)
  • Hanze Hogeschool, Accountancy

Overige relevante ervaringen

  • Steunfractielid Provinciale staten (landelijke partij)
  • Steunfractielid gemeenteraad (landelijke partij)