Curriculum vitae

Erwin Maasbach MSc RA

Werkervaring

Senior interim finance professional bij Exilo
2020 – Heden
Als senior interim finance professional beschikbaar voor interim- en adviesopdrachten.

Business controller a.i. bij Recreatie Midden Nederland
2020 – heden
Als business controller betrokken bij de totstandkoming van de P&C producten (kadernota, begroting en jaarstukken), alsmede betrokken bij het verder ontwikkelen van nieuwe kaderstelling en de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van financiën en control (waaronder de rechtmatigheidsverantwoording). 

Senior financial controller a.i. bij het Kadaster
2019 – 2020
Als senior financial controller had ik een coördinerende rol binnen de financial control afdeling van het kadaster. Mijn voornaamste verantwoordelijkheid betrof de coördinatie van het jaarrekeningtraject, inclusief afstemming met de accountant en het bestuur. In deze rol was ik verantwoordelijk voor het kadaster geldende ministeriële regelingen. Door de ervaringen vanuit mijn voorgaande functies was ik snel thuis in deze, voor mij, nieuwe wetten en regels en was ik direct in staat om deze toe te passen binnen het kader van de jaarrekening.

Audit Manager bij Rabobank Nederland
2012 – 2019
Verantwoordelijk voor de aansturing van diverse audits en projecten binnen de afdeling, waaronder de controle van de jaarrekening van het binnenlandse retail banking domein. In deze rol heb ik diverse afdelingen binnen de bank op (senior-)managementniveau ondersteund en geadviseerd bij het verder verbeteren van hun processen en beheersing, onder meer door advisering op het gebied van Robotic Process Automation (RPA) en het succesvol integreren hiervan in het interne beheersingsframework van de Rabobank.


Senior assistent Audit bij KPMG Accountants
2007 – 2012
In de functie van Senior assistent was ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van jaarrekeningcontroles in binnen- en buitenland. Naast een aantal grote opdrachten in de profit-sector bestond mijn portefeuille voornamelijk uit klanten binnen de non-profit sector:

  • Diverse zorginstellingen, waaronder instellingen voor gehandicaptenzorg en ziekenhuizen;
  • Onderwijsinstellingen op diverse niveaus, variërend van primair onderwijs tot ROC’s;
  • Belangenverenigingen binnen de energiesector.

Kenmerkend voor al deze instellingen zijn de specifieke eisen op het gebied van verslaggeving, zowel op het gebied van waardering als op het gebied van presentatie en toelichting.

Opleidingen

  • NBA, Praktijkopleiding tot Registeraccountant (RA)
  • Nyenrode Business Universiteit, Postmaster RA
  • Nyenrode Business Universiteit, Master of Science in Accountancy 

Overige relevante ervaringen

Fikks-Buddy 

Ik ben als vrijwilliger actief bij Fikks, waar ik als buddy mensen met financiële problemen ondersteun, onder meer door deelnemers te helpen inzicht te krijgen in hun financiële situatie en hen te helpen met het maken van een plan om deze problemen op te lossen.