Curriculum vitae

drs. Laudy Konings

Ik heb tijdens mijn carrière bij Deloitte een brede kennis en ervaring opgebouwd door projecten bij verschillende soorten publieke organisaties uit te voeren, voornamelijk ministeries, provincies, gemeenten en ministeries en onderwijsinstellingen. Ik heb daarbij als projectleider en stuurgroeplid ruime ervaring met organisatiekundige opdrachten, opdrachten in de financiële functie en andere bedrijfsvoeringsfuncties (o.a. ICT en HRM) en management control-opdrachten. Ook heb ik ruime ervaring in zowel het opzetten van samenwerkingsverbanden en shared services, alsook in het begeleiden van toe- en uittredingen van deelnemers bij samenwerkingsverbanden en het liquideren van rechtspersonen. Ik heb voor verschillende segmenten binnen het publieke domein gewerkt, van ministeries en provincies tot gemeenten en bij not-for-profit organisaties als onderwijsinstellingen.

Werkervaring

Partner bij Exilo
2021- Heden
Medeverantwoordelijk voor de aansturing van Exilo. Daarnaast als professional beschikbaar voor adviesopdrachten.

Zelfstandig adviseur Koningsadvies & Interim Management
2020 – 2021
Als senior adviseur diverse adviesopdrachten uitgevoerd voor gemeenten, provincies, ministeries en een onderwijsinstelling op het gebied van finance en bedrijfsvoeringsvraagstukken.

Director bij Deloitte Consulting B.V.
2000 – 2020

Managing director van een team van circa 40 financieel adviseurs die werkzaam waren in de publieke sector en daarnaast Segment Lead van de Local Business praktijk, die bestaat uit de marktsegmenten Lokaal en Midden-bestuur, Onderwijs en Woningcorporaties.

Trainee bij Deloitte & Touche Bakkenist
1999 – 2000
Als trainee meegewerkt aan diverse adviesopdrachten in de publieke sector en tevens een afstudeerscriptie geschreven inzake Europese aanbesteding van het openbaar vervoer per trein.

Trainee bij ministerie van Buitenlandse Zaken, Ambassade te Jakarta
1998 – 1998
Als trainee verantwoordelijk voor de informatievergaring rondom politieke ontwikkelingen in Indonesië ten behoeve van rapportage aan het departement. 

Opleidingen

  • Universiteit Twente, Bestuurskunde
  • Collegium “Marianum”, Atheneum

Overige relevante ervaringen

  • Extern lid rekenkamercommissie gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • Secretaris-penningmeester stichting Panti Asuhan (stichting ter bevordering van het welzijn van kinderen in tehuizen in Indonesië)

Relevante specialisaties

  • Financial/Management Control en Planning & Control-vraagstukken.
  • Performance Management
  • Verandermanagement en herinrichting organisaties
  • Opzetten en inrichten samenwerkingen en shared service-concepten voor diverse bedrijfsvoeringsfuncties