Senior consultant/auditor (32-40 uur per week)

Exilo is een jong en dynamisch adviesbureau dat werkt voor en met de publieke sector. Wij bedienen gemeenten, provincies, ministeries, maar ook publieke organisaties als onderwijs- en zorginstellingen.

De oprichters van Exilo (Erik, Ricardo en Rogier) zijn afkomstig van een Big4 kantoor met een achtergrond in de accountancy. Samen delen we de passie voor de publieke sector. We werken vanuit de visie: “Als onze opdracht afgerond is, zijn onze opdrachtgevers geholpen en kunnen zij zelfstandig hun organisatie verder vormgeven zonder dat ze afhankelijk van ons zijn geworden.”. Deze visie zorgt voor een brede portefeuille aan (advies)opdrachten.

Wat ga je doen?

Binnen Exilo werk je aan een breed scala aan opdrachten bij onze opdrachtgevers, met name op het gebied van (de digitalisering van) bedrijfsvoering, finance en control. Je komt te werken binnen team van professionals. Afhankelijk van de omvang van de opdracht variëren de teams over het algemeen tussen de 2 en 5 collega’s. Als senior consultant ben je een belangrijke speler in de uitvoering van deze opdrachten. Wat ga je dan doen? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een klant heeft ons gevraagd om een process mining traject uit te voeren. Samen met een meer ervaren collega werk je de aanpak uit en bespreken we deze met de klant. Je neemt een minder ervaren teamlid mee om de data te ontsluiten en op te schonen bij de klant om zo een succesvol process mining traject uit te voeren. Natuurlijk help je hierbij ook mee in het presenteren van de resultaten aan de klant en coach je je collega in zijn of haar ontwikkeling.
 • Een klant heeft ons gevraagd om een advies uit te brengen over zijn bedrijfsvoering. Samen met een junior consultant interview je diverse medewerkers binnen de organisatie en destilleren jullie hier samen de rode draad uit. Je helpt de collega in het opstellen van een advies en geeft hem of haar feedback op het concept advies. Nadat jullie deze in het team besproken hebben maken jullie samen een eerste opzet van de rapportage met het advies en bespreek je deze met de klant.
 • Je biedt de opdrachtgever ondersteuning bij de uit te voeren (verbijzonderde) interne controle. Bijvoorbeeld door het opstellen van het controleplan, het bespreken van de processen met de klant en het uitvoeren van systeem- en gegevensgerichte werkzaamheden. Dit met als doel om straks de rechtmatigheidsverantwoording te kunnen afgeven. Een deel van de werkzaamheden verricht je zelf en een deel voert een junior consultant onder je begeleiding uit. Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor de klant.
 • Als het je leuk lijkt kun je er ook voor kiezen letterlijk een kijkje te nemen in de keuken van de klant middels een interim-opdracht als bijvoorbeeld senior financieel adviseur of controller.

Deze diversiteit aan opdrachten geeft je de mogelijkheid om een kijkje in de keuken van verschillende klanten te nemen. Daarnaast kom je er zo achter waar je het meeste plezier uit haalt om je hier op termijn, als je dat wilt, verder in te specialiseren.

Dit bieden wij

Je komt te werken in een informele omgeving waarbij aandacht voor elkaar belangrijk is. We dagen je uit om je kennis en ideeën met ons en onze klanten te delen zodat we hen de gewenste dienstverlening kunnen bieden! En verder bieden we je natuurlijk:

 • Ruimte om te werken aan je eigen ontwikkelingen door bijvoorbeeld het volgen van cursussen en opleidingen die relevant zijn voor je werkgebied. Daarnaast krijg je een ervaren coach die met je meedenkt over je eigen ontwikkeling;
 • Diverse informele activiteiten door het jaar heen om elkaar beter te leren kennen en niet alleen met het ‘werk’ bezig te zijn;
 • Een goed salaris (€3.300 – €4.050), 8% vakantiegeld, dito onkostenvergoeding en een bonusregeling;
 • 28 vakantiedagen per jaar;
 • Aandacht voor je gezondheid, bijvoorbeeld door vergoeding van een sportabonnement maar ook door hybride werk te faciliteren. Toch een keer overwerken? Dan krijg je uiteraard gewoon tijd voor tijd;
 • Een leaseauto, laptop en iPhone;
 • En natuurlijk een pensioenregeling;
 • En last but-not-least: leuke collega’s 😉

Wat vragen we van je?

We zijn op zoek naar een enthousiaste professional (32-40 uur per week) die onze passie deelt voor de publieke sector en affiniteit heeft met financiën en control. Verder vragen we:

 • Een afgeronde HBO of WO-opleiding (een bedrijfseconomische richting of accountancy is een pré maar zeker geen harde eis);
 • Tussen de 2 en 5 jaar werkervaring (minder werkervaring? Dan hebben we nog steeds interesse maar past de vacature van consultant beter bij je!);
 • Dat je ambitieus, ondernemend en analytisch sterk bent met gevoel voor de politieke omgeving waarin je soms moet acteren. Verder ben je in staat om projectmatig te werken aan meerdere opdrachten maar ook gelijktijdig deadlines te bewaken;
 • Je hebt aandacht voor je eigen ontwikkeling en stelt dan ook graag vragen;
 • Je vindt het leuk om in een team te opereren en haalt er plezier uit om minder ervaren collega’s te coachen in hun ontwikkeling. 

En tot slot, iemand die graag een bijdrage levert aan het verder opbouwen van Exilo waarin wij je de mogelijkheid geven om mee te denken over de koers die we als Exilo de komende jaren gaan varen!

Word jij hier enthousiast van en herken je jezelf in dit profiel? Neem dan contact op met Erik of één van de andere partners!

06 – 11 40 26 21
erik@exilo.nl